sabato 16 novembre 2024

Drowned octopus

Drowned octopus
dispose of
 
600 g of baby octopus
150g cherry tomatoes
Vermentino wine
extra virgin olive oil
1 clove of garlic
a pinch of salt
parsley

procedure

Clean the octopus turning your head with your hands. Eliminate the inner bowels and remove the beak located in the central part of the tentacles. Eliminate the eyes with a pair of scissors and washed well with running water. Wash the tomatoes and cut them in half. Saute in oil the crushed garlic clove. Pour the octopus in vivid and nuanced flame with wine. United now the tomatoes and salt. Cover with a lid and cook for about 45 minutes, stirring occasionally. At the end of cooking with salt. Serve octopus with a sprinkling of chopped parsley.
©Intour Project - sant'Antonio di Gallura (OT) p.iva 02429980903 c.f. RCCBTS68D43B354H - tutti i diritti sono riservati
powered by Infonet Srl Piacenza

Privacy Policy
Questo sito o gli strumenti terzi da questo utilizzati si avvalgono di cookie necessari al funzionamento ed utili alle finalità illustrate nella cookie policy. Se vuoi saperne di più o negare il consenso a tutti o ad alcuni cookie, consulta la cookie policy.
Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina, cliccando su un link o proseguendo la navigazione in altra maniera, acconsenti all’uso dei cookie.
Maggiori informazioniOK